Bent u op zoek naar een goede osteopaat? Bij Osteopathie Lindenheuvel in Geleen bent u in bekwame handen.

Wat is Osteopathie?

Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het vinden en behandelen van bewegingsbeperkingen in het lichaam. Alles in ons lichaam beweegt, van spieren tot bloedvaten, van ingewanden tot botten. Deze beweeglijkheid is nodig om goed en zonder klachten te kunnen functioneren. Osteopathie richt zich in de behandeling op de beweging(en) van en in het lichaam.

Om goed en zonder klachten te kunnen functioneren, is het nodig dat uw lichaam kan bewegen waar het hoort te bewegen. Als een deel van het lichaam niet goed beweegt, kan dat klachten veroorzaken. Alleen bij een goede beweeglijkheid is er een ook een goede doorstroming en circulatie van bloed en lymfe (weefselvloeistof) in het lichaam. Een goede circulatie is belangrijk voor herstel van het lichaam door de aanvoer van de juiste bouw- en brandstoffen en de afvoer van afvalstoffen.

Osteopathie ziet het lichaam als één samenhangend geheel en gaat van daaruit op zoek naar de oorsprong van uw klachten. De oorzaak van uw klachten kan zich in een heel ander deel van het lichaam bevinden dan waar de pijn of het ongemak zit. Omdat een osteopaat werkt vanuit het uitgangspunt dat de verschillende lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en elkaar beïnvloeden, is hij in staat de oorsprong van uw klacht te vinden en vervolgens die klacht bij de wortel aan te pakken. Een osteopaat onderzoekt waar in het lichaam de beweging hapert en herstelt de samenwerking tussen de verschillende weefsels. Het kan dus zijn dat de behandeling zich richt op een gebied waar u helemaal geen klachten ervaart.

Osteopathie richt zich bij de behandeling op drie systemen binnen het lichaam, die samenwerken om het lichaam gezond te houden of een ziekte te lijf te gaan:
- het bewegingsapparaat: het geheel van botten, gewrichten, gewrichtskapsels en spieren.
- het orgaansysteem: het hart, de longen en de buikorganen zoals maag, darmen, lever en nieren.
- het craniosacrale systeem: het omhulsel van het centrale zenuwstelsel, waar onder andere de vliezen rond hersenen en ruggenmerg en de schedelbeenderen toe behoren.

Binnen deze drie systemen onderzoekt de osteopaat de beweeglijkheid en stelt diagnoses ten aanzien van bewegingsverlies.